Mitä on

KVHK?

Kansainvälinen hiihtokoulu on syyskuussa 2015 alkanut talvinen projekti maahanmuuttajalapsien auttamiseksi ja kotouttamiseksi.

Tutustutimme ensimmäisenä talvena 14 lasta hienoimpaan asiaan, jonka Suomi voi tarjota: murtomaahiihtoon. Opetimme heidät hiihtämään hyvin ja tarjosimme lapsille omat huippuluokan hiihtovälineet. Opettajat olivat kovinta mahdollista luokkaa. Ladulla lapsia neuvoivat mm. Aino-Kaisa Saarinen, Marjo Matikainen-Kallström ja Martti Jylhä. 
Veimme lapset myös leirille Pajulahteen ja Lappiin Kiilopäälle.

Yhteinen talvi lasten kanssa ladulla oli loistava kokemus. He paitsi oppivat hiihtämään hienosti, saivat uusia ystäviä, kokivat elämyksiä turvallisessa seurassa, oppivat suomea ja nauttivat talvesta, niin kuin vain lapset voivat nauttia.

Nyt rakennamme seuraavaa hiihtokautta. Viemme laduille yli 100 lasta vastaanottokeskuksista ja pääkaupunkiseudun valmistavilta luokilta.
Tulevilla kausilla tarkoituksena on ottaa mukaan myös syrjäytymisvaarassa olevat kantasuomalaislapset ja myös aikuiset maahanmuuttajat, jotka voivat oppia nauttimaan liikunnasta ja suomalaisesta talvesta. Haluamme myös saada koko perheen liikkumaan yhdessä.
Tarkoituksena on koota verkkoon myös materiaalipaketti, jonka avulla muut voivat tehdä saman.

Tavalla tai toisella mukaan haluavat voivat ottaa yhteyttä tämän sivun kautta.
Kansainvälisen hiihtokoulun toimintaa pyörittämään on perustettu yhdistys, Kansainvälinen hiihtokoulu ry (rek.nro 217.374). 

  • Hallitus kaudella 2019-2020
  • Puheenjohtaja Inka Kärkkäinen
  • Simo-Viljami Ojanen
  • Mattias Therman
  • Marjo Matikainen-Kallström