Toiminta­suunnitelma

Kansainvälisen hiihtokoulun tarkoituksena on opettaa murtomaahiihtoa Suomeen muuttaneille ulkomaalaisille ja parantaa tällä toiminnalla heidän kotoutumismahdollisuuksiaan, sekä auttaa muita tahoja vastaavan toiminnan järjestämisessä.

Toiminnassa pyritään välittämään liikunnan riemua, ja innostamaan heitä tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja talveen. Toiminnan kehittyessä tavoitteena on saada mukaan myös syrjäytymisvaarassa olevia kantasuomalaisia ja tehdä toiminnasta ympärivuotista.

Tulevana toimikautena yhdistys pyrkii verkostoitumaan entistä laajemmin ja etsimään hyviä yhteistyökumppaneita erilaisten tilaisuuksien järjestämiseksi ja toiminnan monipuolistamiseksi. Toiminnassa keskiössä on lapsille järjestetyt hiihtokoulut. Tällä hiihtokaudella Espoo, Helsinki, Oulu, Rovaniemi ja Vantaa ovat joko vastaanottokeskuksien tai valmistavien luokkien mukana aloittamassa hiihtokouluja paikkakunnallaan.

Kansainvälisen Hiihtokoulun toimintaa ja uutisia voitte seurata sosiaalisessa mediassa ja etenkin Facebookissa. Tarkoituksena on myös saada toimintaan uusia hiihdosta innostuneita kummeja, jotka voivat olla lapsille malliesimerkkejä ja kaikenlaiseen liikuntaan kannustavia henkilöitä.

Varainhankinnassa uusien yhteistyökumppaneiden, säätiöiden sekä ministeriöiden ja muiden julkisten avustusten kautta pyritään kasvattamaan toimintaa laajemmalle ympäri Suomen. Verkkokaupan kautta tapahtuva varainkeruu pyritään keskittämään erityisesti lahjoituksiin ja jäsenten hankintaan.

Tulevana toimikautena Kansainvälinen hiihtokoulu Ry pyrkii kasvattamaan jäsenmääräänsä, tiivistämään yhteistyötä eri tahojen kanssa sekä jatkamaan hyvälle alulle saatua kehitystyötä maahanmuuttajalasten kotouttamisessa.

Liity mukaan iloiseen toimintaan ja auta tukemaan lasten kotouttamista Suomeen.